Finanční analýza společnosti Krakonoš, spol. s r. o. - Palečko, Michal (2012)
Cílem této bakalářské práce s názvem "Finanční analýza společnosti Krakonoš spol. s r.o." je posoudit finanční zdraví podniku v letech 2006 až 2010 pomocí aplikace řady finančně-analytických nástrojů. Mezi ně patří analýza absolutních ukazatelů, zahrnující vertikální a horizontální analýzu účetních výkazů, nebo vyčíslení čistého pracovního kapitálu. Dále byly analyzovány ukazatele rentability, aktivity, zadluženosti a likvidity a vypočtena ekonomická přidaná hodnota. Nechybí ani aplikace bonitních a bankrotních modelů a srovnání podniku s odvětvím. Výsledkem této analýzy je fakt, že podnik používá velmi konzervativní strategii řízení. Proto je podnikání společnosti velmi málo rizikové a firma bezpečně funguje. Na druhou stranu se mu nedaří dostatečně využít svá aktiva a měl by se v tomto ohledu pokusit dohnat svou konkurenci z odvětví.