Analýza volebních programů politických stran RF (volby 2011) - Ibragimova, Yuliya; Prorok, Vladimír, 1956-; Lupták, Milan, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Volební programy politických stran jsou důležitými dokumenty, ve kterých jsou prezentovány cíle stran. Ideologie hrála v koncipování politických stran různou roli. Dodnes ovšem existuje tradiční klasifikace politických stran dle ideologického hlediska. Ruské politické subjekty jsou charakterizovány vágní ideologickou příslušností kvůli nezralosti ruského stranictví. Analýza volebních programů napomáhá pochopení povahy politického spektra. Cílem práce je analýza volebních programů politických stran Ruska, které se účastnily parlamentních voleb 2011. Hypotéza zní, že volební programy jsou orientovány spíše věcně než ideologicky. První kapitola se zabývá politickými stranami a programy obecně, charakteristikou hlavních ideologických směrů a stanoví kritéria pro analýzu. Druhá kapitola pojednává o tradicích, historickém vývoji ruského stranictví, charakteristice současných stran a jejich ideologické příslušnosti. Třetí kapitola analyzuje volební programy 2011 z hlediska v nich obsažených ideologických nebo věcných prvků.
Vedoucí práce: Vladimír Prorok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses