Predčasné parlamentné voľby 2012 - Havran, Adam (2012)
Táto práca sa zaoberá problematikou predčasných parlamentných volieb na Slovensku v roku 2012. Pre potreby porozumenia tejto téme sa opiera o teoretický základ, ktorý sa venuje predovšetkým pomerným volebným systémom. Analyzuje nastavenia jednotlivých prvkov tohoto volebného systému a ich dopad na celkovú podobu výstupov volebného procesu. V druhej časti sa zaoberá vývojom straníckeho a volebného systému od roku 1989 s prihliadnutím na obdobie vlády Vladimíra Mečiara. V poslednej časti sa sústreďujem na obdobie vlády Ivety Radičovej a jej pád ako jednu z príčin predčasných parlamentných volieb. Analzyujem taktiež volebnú kampaň a volebné programy vybraných strán. Na záver predstavujem samotné výsledky parlamentných volieb a hľadám príčiny víťazstva strany SMER.