Predčasné parlamentné voľby 2012 - Havran, Adam; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Reschová, Jana, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Táto práca sa zaoberá problematikou predčasných parlamentných volieb na Slovensku v roku 2012. Pre potreby porozumenia tejto téme sa opiera o teoretický základ, ktorý sa venuje predovšetkým pomerným volebným systémom. Analyzuje nastavenia jednotlivých prvkov tohoto volebného systému a ich dopad na celkovú podobu výstupov volebného procesu. V druhej časti sa zaoberá vývojom straníckeho a volebného systému od roku 1989 s prihliadnutím na obdobie vlády Vladimíra Mečiara. V poslednej časti sa sústreďujem na obdobie vlády Ivety Radičovej a jej pád ako jednu z príčin predčasných parlamentných volieb. Analzyujem taktiež volebnú kampaň a volebné programy vybraných strán. Na záver predstavujem samotné výsledky parlamentných volieb a hľadám príčiny víťazstva strany SMER.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses