Příčiny a dopady volebních reforem případová studie Řecka - Durdisová, Marcela; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Kuta, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Abstrakt Vítězové voleb mají schopnost si pomocí volební reformy přizpůsobit pravidla hry ve svůj prospěch, ačkoliv riskují negativní reakci voličů. Tato bakalářská práce se zaměří na volební reformy v Řecku po roce 1974 a jejich dopad na politický a stranický systém. Práce bude zkoumat vývoj a charakteristiku řeckého stranického systému, neboť politické strany vytvářejí volební systém a tedy přistupují k reformám volebních pravidel. Současně práce zodpoví, proč měli vítězové voleb zájem vytvářet pomocí volebního systému jednostranické vlády s absolutní většinou křesel v parlamentu. Dále budou sledovány jednotlivé mechanismy a fungování volebních systémů a jejich dopad na povahu politického systému v zemi.
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses