Přínosy a slabiny mezinárodní spravedlnosti při řešení genocidy ve Rwandě - případová studie - Podlešáková, Eliška (2012)
Práce se zabývá mezinárodní spravedlností reprezentovanou ad hoc Mezinárodním soudním tribunálem pro Rwandu, který zde byl založen krátce po genocidě roku 1994. První část řeší popis pojmů genocida a zločin proti lidskosti. Další je zaměřena na události spojené s genocidou ve Rwandě. Zbylé části jsou pak založeny na činnosti Mezinárodního soudního tribunálu pro Rwandu.