Zlyhanie humanitárnej pomoci - prípadová štúdia Haiti - Hudáková, Miriama; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalárska práca sa zaoberá jednou z málo prebádaných sfér medzinárodných vzťahov, ktorú tvorí humanitárna pomoc. V práci sa konkrétne venujem jej zlyhaniu v troch základných oblastiach, ktorými sú média, hospodárenie s prostriedkami a syndróm závislosti na pomoci. Jej cieľom je analyzovať možnosť eliminácie týchto pochybení v prípade Haiti vzhľadom na to, že tieto zlyhania sa opakovali počas celej histórie humanitarizmu. V práci uvádzam taktiež možné kroky, ktoré v budúcnosti môžu prispieť k efektívnejšiemu a transparentnejšiemu poskytovaniu pomoci.
Vedoucí práce: Štěpánka Zemanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses