Finanční analýza podniku UVAX, s.r.o. - Skříček, Jiří (2012)
Cílem této práce je zpracovat finanční analýzu podniku UVAX, s.r.o. v letech 2007 -- 2011 za použití poměrových ukazatelů, analýzy bankrotních a bonitních modelů, pyramidového rozkladu ROE, mezipodnikového srovnání a uvést doporučení pro další finanční řízení a zhodnotit podnik z hlediska potencionálního investora. Práce je kromě úvodu a závěru rozdělená na dvě hlavní části. Jedná se o část teoretickou, kde je daná problematika zpracovaná pomocí odborné literatury a dalších zdrojů. Druhá část je praktická, kde se nabyté poznatky z první části aplikují na konkrétní podnik.