Vztah indiánských hnutí k vládě Eva Moralese v Bolívii mezi vládou a opozicí - Seifertová, Zuzana; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Školkayová, Marta, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Hlavním tématem práce je vztah indiánských hnutí k vládě Eva Moralese, který se v roce 2005 stal prvním prezidentem indiánského původu v Latinské Americe. Po jeho nástupu do čela státu došlo k mnoha reformám a byla vypracována nová ústava ve prospěch původních obyvatel. V současné době ale podpora jeho vlastního hnutí upadá a Moralesova vláda čelí z důvodů rozepří s indiány velkým problémům. Práce nastiňuje vývoj zakládání indiánských organizací v Latinské Americe, podrobněji se věnuje indiánským hnutím v Bolívii, ale především zkoumá příčiny konfliktu mezi Evo Moralesem a indiánským obyvatelstvem. Hlavním cílem práce je zjistit, proč dochází ke změnám v postoji indiánských obyvatel k vládě, jaký podíl má na situaci ekonomická situace země a do jaké míry je ovlivněna politikou Eva Moralese.
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses