Finanční analýza podniku Servis Černý, s.r.o. - Menc, Matouš; Dufková, Eva; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem této práce bylo provést finanční analýzu podniku Servis Černý s.r.o. a porovnání jejích výsledků se třemi konkurenčními společnostmi. Analýza se zabývala obdobím od roku 2006 do roku 2010, přičemž se práce díky dostupnosti interních informací z firmy snažila objasnit neočekávané, zajímavé nebo jen výrazné změny ve struktuře aktiv, pasiv a ve výkazů zisku a ztráty. Interní informace byly získávány především od účetní a bylo realizováno i několik schůzek s majitelem firmy. Výsledky finanční analýzy byly shledány uspokojivými. Práce se skládá ze čtyř základních částí. První část se zabývala metodikou výpočtu ukazatelů finanční analýzy. V druhé části byla provedena finanční analýza podniku Servis Černý s.r.o. za celé sledované období a její výsledky okomentovány. Ve třetí části byly výsledky finanční analýzy podniku Servis Černý s.r.o. porovnány s vybranými konkurenty. Toto porovnání bylo provedeno na základě vybraných ukazatelů finanční analýzy. V poslední části byly výsledky analýzy a komparace stručně zhodnoceny, načež bylo nastíněno doporučení pro budoucí úspěšné fungování podniku Servis Černý s.r.o.
Vedoucí práce: Eva Dufková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses