Komunální volby v roce 2010 případ České Budějovice - Okrouhlý, David; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Dlouhý, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílem této bakalářské práce je analýza komunálních voleb v roce 2010 v Českých Budějovicích. Kladu si zejména otázku, jaké konkrétní konflikty v období let 2006 -- 2010 destabilizovaly situaci v zastupitelstvu města České Budějovice, a co vedlo ODS k tomu, že podpořila odvolání svého primátora. Z tohoto hlediska je podstatné zjistit, zda se v daném období vytvářela "opoziční" skupina uvnitř ODS, která se z nějakých určitých důvodů stavěla při hlasování v závažných otázkách proti koalici. Otázkou také je, jak se vnitrostranické konflikty promítly do volebních programů hlavních aktérů a výsledků komunálních voleb v roce 2010.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses