Filmová a televizní produkce a distribuce v ČR po roce 1989 společnosti Frmol, s. r. o. a Armada Films, s. r. o. - Šaman, Matěj (2012)
Tato práce pojednává o filmovém a televizním trhu v České republice po roce 1989. Zaměřuje se na popis a význam produkčních společností a následně přibližuje dění na poli distribuce audiovizuálních děl. Rovněž se věnuje televizním společnostem z hlediska produkce a koprodukce českých filmů. V praktické části pak formou rozhovorů mapuje dvě odlišné produkční společnosti a srovnává jejich přístup k práci. Závěrem pak na základě dalšího rozhovoru analyzuje možnosti, které se naskýtají nově vzniklým produkčním společnostem v již tak konkurenčním prostředí.