Analýza využívání moderních fundraisingových a marketingových nástrojů v činnosti vybraných pražských divadel - Horák, Josef (2012)
Bakalářská práce se věnuje možnostem financování divadel. Teoretická část popisuje faktory, které mají na možnosti financování vliv -- postavení divadla v moderní společnosti, typologii, a legislativu. Dále rozebírá možnosti financování se zaměřením na méně používané nástroje. Praktická část je věnována případovým studiím dvou pražských divadel s právní formou obecně prospěšné společnosti -- Činoherního klubu a Divadla Archa.