Fotovoltaika – novodobý krajinný prvek v ČR - Tuhý, Vít (2012)
Tato bakalářská práce se věnuje výrobě elektrické energie z fotovoltaických zdrojů na území ČR nejen z hlediska ekonomického a legislativního, ale zároveň ji hodnotí z prostorového a krajinného pohledu. Hlavním cílem práce je rozlišit mezi velkými solárními parky a drobnými aplikacemi a popsat metody jejich posuzování v rámci umisťování do prostoru. Práce je doplněná o příklady konkrétních projektů, pomocí kterých vybrané hodnocené charakteristiky demonstruje.