Komparace dopadů monetární expanze Federálního rezervního systému na dot-com krizi a subprime krizi - Klimeš, František (2012)
Bakalářská práce usiluje o popis a srovnání příčin dot-com krize a krize nestandardních hypoték s přihlédnutím k rakouské teorii hospodářského cyklu. Práce se kriticky staví k aktivistické monetární politice amerického federálního rezervního systému, která byla jednou z příčin dot-com krize v roce 2001 a krize nestandardních hypoték z roku 2008, která vyústila v hospodářskou recesi posledních let. Zmíněné hospodářské výkyvy jsou podrobeny bližší analýze a jsou okomentovány na základě studia tiskových prohlášení komise federálního rezervního systému.