Komparace dopadů monetární expanze Federálního rezervního systému na dot-com krizi a subprime krizi - Klimeš, František; Pfeifer, Lukáš; Misic, Viktorija; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce usiluje o popis a srovnání příčin dot-com krize a krize nestandardních hypoték s přihlédnutím k rakouské teorii hospodářského cyklu. Práce se kriticky staví k aktivistické monetární politice amerického federálního rezervního systému, která byla jednou z příčin dot-com krize v roce 2001 a krize nestandardních hypoték z roku 2008, která vyústila v hospodářskou recesi posledních let. Zmíněné hospodářské výkyvy jsou podrobeny bližší analýze a jsou okomentovány na základě studia tiskových prohlášení komise federálního rezervního systému.
Vedoucí práce: Lukáš Pfeifer
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses