Vývoj dlouhodobé nezaměstnanosti v Moravskoslezském kraji v posledních deseti letech - Šimkovská, Lenka; Szabová, Lucia; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Téma bakalářské práce je zvoleno díky značnému podílu dlouhodobě nezaměstnaných osob na celkové nezaměstnanosti jak v České republice, tak i v Moravskoslezském kraji. Cílem této práce je analýza trhu práce v tomto kraji za posledních deset let s ohledem na dlouhodobě nezaměstnané a aktivní politiky zaměstnanosti na podporu dlouhodobě nezaměstnaných a dostupnost určitých programů či rekvalifikačních kurzů pro tuto skupinu. V praktické části je použita dotazníková metoda, která blíže popisuje pohled nezaměstnaných na ztrátu zaměstnání a na rekvalifikační kurzy a přínos pro ně samotné.
Vedoucí práce: Lucia Szabová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses