Finanční analýza podniku CSC Computer Sciences s.r.o. - Hajda, Radim (2012)
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce je analýza a vyhodnocení ekonomické situace americké společnosti CSC Computer Sciences s.r.o., která se zabývá převážně outsourcingem svých IT služeb, a v České republice rozšířila svou působnost v posledních letech díky výhodným ekonomickým podmínkám. V této analýze jsou využity standardní metody finanční analýzy, mezi které patří horizontální a vertikální analýza, bilanční pravidla, ukazatele rentability, likvidity, aktivity, zadluženosti, analýza pracovního kapitálu, ukazatel ekonomické přidané hodnoty EVA, Du Pontova analýza, dále je využit Altmanův model Z-skóre a index IN05 od manželů Neumaierových pro určení bonitních či bankrotních stavů. Zjištěné hodnoty jsou následně porovnány s odvětvím, do kterého společnost spadá. V teoretické části jsou metodiky těchto metod popsány a v praktické části aplikovány na základě informací zjištěných z výročních zpráv společnosti.