Fungování Private equity v postkrizové Evropě - Hollý, Michal (2012)
V dnešním světě s neustále rostoucí dynamikou změn se v hojné míře setkáváme se vzestupy a pády nejen soukromých subjektů, ale i trhů jako celku. Volatilita externích vlivů ve stále globálnějším prostředí dokáže velmi výrazně brzdit, či zcela zadusit ojedinělou myšlenku, projekt, či po dlouhou dobu existující firmu s dalším potenciálem do budoucna. Private Equity firmy se snaží skloubit zájmy těch, kteří mají nápady s těmi, kteří mají prostředky. Touto synergií tak může docházet k vyšší prosperitě trhu jako celku. Cílem práce je zaměřit se na fungování Private Equity nejen jako odvětví, či alternativního způsobu investice, ale zaměřit se také na jeho business model a výkonnost, především v časovém horizontu po celosvětové recesi, s ohledem na specifika evropského kontinentu.