Analýza vývoje zadluženosti obyvatelstva ve středoevropských zemích - Nývlt, Tomáš; Dvořák, Petr, 1960-; Tuček, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou zadluženosti domácností v ČR u bankovních institucí a jejím porovnáním se zadlužeností domácností v ostatním středoevropských zemích, konkrétně na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a Rakousku. Věnuje se také vlivu finanční krize na vývoj zadlužení v sektoru domácností a především na jejich schopnost splácet své závazky. Cílem je na základě porovnání s uvedenými státy zhodnotit, zda míra a vývoj zadlužení jsou v ČR již nadměrné a představují pro finanční stabilitu bankovních institucí hrozbu nebo zda současný vývoj zadlužení domácností zatím neškodí bankovnímu trhu a ekonomickému vývoji ČR.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses