Ocenění podniku Falco - Profistav s.r.o. - Žahourková, Michaela (2012)
Cílem práce je nalézt tržní hodnotu oceňovaného podniku k 1.1.2010 a poskytnout tak majiteli podniku podpůrný podklad pro rozhodování o budoucnosti. V práci jsou postupně zpracovány Finanční analýza, Strategická analýza, Analýza a prognóza generátorů hodnoty, Finanční plán a Ocenění podniku. Vzhledem k tomu, že nelze předpokládat nekonečné trvání podniku, jsou k ocenění použity metody Amortizační hodnoty a Likvidační hodnoty.