Příčiny a řešení problému chudoby Afriky - Zelinka, Ladislav; Prorok, Vladimír, 1956-; Lisa, Aleš, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Chudoba Afriky je dlouhodobý a rozsáhlý problém, který se nedaří řešit. V práci jsou popsány příčiny chudoby afrických zemí, příčiny ekonomické, politické, historické i další. Podrobněji je rozebrán vliv nadnárodních firem, vnější i vnitřní korupce a přítomnost surovin, zejména ropy, v chudých zemích. Ve druhé části jsou podána řešení. Řešení leží v mnoha oblastech, od ekonomické po politickou. Mezi nimi je boj s korupcí, nelegálním obchodem a regulace vlivu zahraničí na domácí hospodářství a politiku.
Vedoucí práce: Vladimír Prorok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses