Ocenění podniku společnosti Bejo Bohemia,s.r.o. - Nováková, Gita (2012)
Cílem této diplomové práce je zjištění hodnoty stávajícího využití společnosti BEJO BOHEMIA, s.r.o. pro jejího jediného vlastníka -- nizozemskou společnost BEJO ZADEN, k datu 31. 8. 2011. BEJO BOHEMIA, s.r.o. se zabývá prodejem zelinářského osiva. Práce je rozdělena do následujících částí: strategická a finanční analýza, generátory hodnoty, finanční plán a vlastní ocenění. Vlastní ocenění je založeno na použití výnosové metody DCF Equity (s použitím alternativnách scénářů), která je doplněna metodou srovnatelných podniků a účetní hodnotou. Výsledný interval hodnoty stávajícího využití vychází z alternativních scénářů výnosové metody.