Ocenění podniku společnosti Bejo Bohemia,s.r.o. - Nováková, Gita; Mařík, Miloš, 1947-; Rudolfová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem této diplomové práce je zjištění hodnoty stávajícího využití společnosti BEJO BOHEMIA, s.r.o. pro jejího jediného vlastníka -- nizozemskou společnost BEJO ZADEN, k datu 31. 8. 2011. BEJO BOHEMIA, s.r.o. se zabývá prodejem zelinářského osiva. Práce je rozdělena do následujících částí: strategická a finanční analýza, generátory hodnoty, finanční plán a vlastní ocenění. Vlastní ocenění je založeno na použití výnosové metody DCF Equity (s použitím alternativnách scénářů), která je doplněna metodou srovnatelných podniků a účetní hodnotou. Výsledný interval hodnoty stávajícího využití vychází z alternativních scénářů výnosové metody.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses