Terorismus a islám - Plšková, Michaela (2011)
Bakalářská práce analyzuje možnou souvislost islámu a terorismu. Autorka se zaměřuje na otázku, zda je islám svou podstatou náboženství, které vede k páchání teroristických činů, nebo zda se jedná o špatnou interpretaci koránu a zneužití náboženství ve prospěch násilí. Cílem práce je prokázat, že ztotožňovat islám s terorismem je mylné, poněvadž šíření hodnot islámu není podmíněno využitím silových prostředků.