Terorismus a islám - Plšková, Michaela; Prorok, Vladimír, 1956-; Školkayová, Marta, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalářská práce analyzuje možnou souvislost islámu a terorismu. Autorka se zaměřuje na otázku, zda je islám svou podstatou náboženství, které vede k páchání teroristických činů, nebo zda se jedná o špatnou interpretaci koránu a zneužití náboženství ve prospěch násilí. Cílem práce je prokázat, že ztotožňovat islám s terorismem je mylné, poněvadž šíření hodnot islámu není podmíněno využitím silových prostředků.
Vedoucí práce: Vladimír Prorok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses