Finanční analýza Michelské pekárny, a.s. - Trnková, Kristýna (2012)
Cílem této bakalářské práce je provedení finanční analýzy podniku Michelské pekárny a.s. Pro analýzu byla použita data z období 2006 - 2010. Práce je rozdělena do dvou částí. První část je metodická, v ní jsou vysvětleny použité modely a ukazatele. Druhá část je aplikační, začíná horizontální a vertikální analýzou rozvahy a výkazu zisku a ztráty. Dále se zabývá vyhodnocením poměrových ukazatelů, bonitních a bankrotních modelů a mezipodnikovým srovnáním se dvěma obdobnými společnostmi ve stejném segmentu trhu. Také je zde provedena analýza bodu zvratu, ze které plyne, že společnost může vzhledem ke konkurenci řešit dlouhodobou ztrátu pouze systematickým snižováním nákladů. Na závěr této části je zpracována stručná SWOT analýza. V závěru práce je uvedeno závěrečné shrnutí a doporučení ke zlepšení některých ukazatelů.