PPP projekty (komparační analýza ČR a SR) - Hemzová, Kateřina (2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou partnerství veřejného a soukromého sektoru, která je relativně novou možností hospodářské politiky jak zabezpečit poskytování veřejných služeb a infrastruktury. Práce objasňuje systém spolupráce veřejného a soukromého subjektu, popisuje ekonomickou stránky PPP projektů a zobrazuje postoj České republiky a Slovenské republiky k této metodě zabezpečování veřejných statků a služeb -- jejich zkušenosti s realizací PPP projektů a přístup k implementaci metody do své národní politiky.