Daňové aspekty vybrané firmy - Bílková, Petra (2012)
Bakalářská práce na téma Daňové aspekty vybrané firmy, se zaměřuje na daňové zatížení společnosti Ferona, a.s. Na počátku se práce krátce zabývá představením společnosti a nastíněním ekonomické situace. Následně je převážná část práce věnována daním, kterým společnost podléhá. V jednotlivých podkapitolách je vždy uveden druh daně, její hodnoty za sledované roky 2008, 2009 a 2010 a u každé daně je nastíněn také výpočet daně. Cílem práce je analýza daňového zatížení společnosti, k dosažení cílů slouží převážně poslední část práce, která nese název daňová optimalizace. V této kapitole je zdůrazněno několik optimalizačních prvků, které již společnost využívá a také je zde uvedeno pár návrhů, které mohou vést k další daňové optimalizaci společnosti, tyto návrhy vyplývají z předchozího zkoumání společnosti.