Stavební úpravy na památkově chráněném objektu včetně konkrétního příkladu - Magnusková, Lucie (2012)
Bakalářská práce s názvem "Stavební úpravy na památkově chráněném objektu včetně konkrétního příkladu" popisuje problematiku státní památkové péče ve vztahu ke stavebním památkám. Teoretická část bakalářské práce je věnována legislativě České republiky, konkrétně památkovému a stavebnímu zákonu, specifikům památkově chráněných staveb a možnostem financování jejich obnov a problematice chátrání památkových objektů. V praktické části jsou aplikovány poznatky z teoretické části na konkrétním příkladu rekonstrukce Pavilonu v Havlíčkových sadech.