Daňové reformy v Itálii po roce 2000 - Kotrbáčková, Lucie (2012)
Tato práce popisuje jednotlivé daňové reformy, které proběhly v Itálii od roku 2000 do roku 2011. Hlavním cílem práce je představit jednotlivé změny, které reformy přinesly a jak proměnily daňový systém až do současnosti. K zhodnocení dopadů reforem bude využito regresní analýzy, kde bude dokázána závislost případně nezávislost daňových příjmů na makroekonomických ukazatelích, dále budou reformy vyhodnoceny na základě vývoje hrubého domácího produktu a daňového zatížení.