Analýza vývoja vybranej banky - Kujnischová, Katarína (2012)
Práca analyzuje Dexia banku Slovensko v období medzi rokmi 2000 až 2011. Postupne je uskutočnený rozbor bilancie, výkazu zisku a strát a vybraných ukazovateľov finančnej analýzy: zadlženosti, rentability, likvidity, produktivity, kapitálovej primeranosti a ukazovateľov kapitálového trhu, ktoré sú doplnené o vývoj tržnej ceny akcií a ratingu banky. V rámci jednotlivých ukazovateľov je diskutovaný ich vývoj v čase, vplyv finančnej krízy a zmeny spôsobené vstupom nového majoritného akcionára do banky v roku 2011.