Analýza vývoja vybranej banky - Kujnischová, Katarína; Dvořák, Petr, 1960-; Matejašák, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práca analyzuje Dexia banku Slovensko v období medzi rokmi 2000 až 2011. Postupne je uskutočnený rozbor bilancie, výkazu zisku a strát a vybraných ukazovateľov finančnej analýzy: zadlženosti, rentability, likvidity, produktivity, kapitálovej primeranosti a ukazovateľov kapitálového trhu, ktoré sú doplnené o vývoj tržnej ceny akcií a ratingu banky. V rámci jednotlivých ukazovateľov je diskutovaný ich vývoj v čase, vplyv finančnej krízy a zmeny spôsobené vstupom nového majoritného akcionára do banky v roku 2011.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses