Solární boom v České Republice, ekonomické souvislosti a důsledky pro krajinu - Ziegelbauer, Jan; Kouba, Vojtěch, 1983-; Šulcová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce "Solární boom v České republice, ekonomické souvislosti a důsledky pro krajinu" se zaměřuje na stále diskutované téma, kterým je prudký nárůst počtu solárních elektráren v České republice mezi lety 2008 a 2010. Práce objektivně analyzuje průběh solárního boomu, vysvětluje příčiny a okolnosti jeho vzniku a popisuje dopady nárůstu solárních elektráren na koncové spotřebitele, investory a také vliv fotovoltaiky na krajinu. Práce porovnává stav solární energetiky v České republice se stavem v dalších evropských státech, dále seznámí čtenáře se současnou situací a aktuálními možnostmi v odvětví fotovoltaiky na území České republiky. Závěr bakalářské práce se věnuje případové studii výstavby fotovoltaické elektrárny v České republice a nabízí zajímavý pohled do ekonomického pozadí konkrétní fotovoltaické elektrárny.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses