Analýza státní podpory stavebního spoření - Veselá, Lenka (2012)
Práce se zabývá problematikou státní podpory stavebního spoření jako významné části mandatorních výdajů státního rozpočtu. Hlavním cílem práce je objektivně analyzovat opodstatněnost užití státní podpory k naplnění veřejného zájmu v oblasti bydlení. V první části práce je rozebrán význam, funkce a struktura mandatorních výdajů. Dále jsou prezentovány faktory limitující snahy o významnější úspory mandatorních výdajů. V druhé kapitole je popsán princip, historie vzniku a důvody zavedení stavebního spoření se státní podporou v ČR včetně legislativního rámce. Třetí kapitola je věnována analýze vlivu státní podpory včetně užití statistické metody zjišťování vzájemné závislosti různých faktorů působících v systému stavebního spoření.