Analýza státní podpory stavebního spoření - Veselá, Lenka; Urbánek, Václav; Matějka, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práce se zabývá problematikou státní podpory stavebního spoření jako významné části mandatorních výdajů státního rozpočtu. Hlavním cílem práce je objektivně analyzovat opodstatněnost užití státní podpory k naplnění veřejného zájmu v oblasti bydlení. V první části práce je rozebrán význam, funkce a struktura mandatorních výdajů. Dále jsou prezentovány faktory limitující snahy o významnější úspory mandatorních výdajů. V druhé kapitole je popsán princip, historie vzniku a důvody zavedení stavebního spoření se státní podporou v ČR včetně legislativního rámce. Třetí kapitola je věnována analýze vlivu státní podpory včetně užití statistické metody zjišťování vzájemné závislosti různých faktorů působících v systému stavebního spoření.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses