Sladění pracovního a rodinného života rodin s malými dětmi v ČR - Prášková, Nikola; Poláková, Olga, 1944-; Szabová, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou postavení žen na trhu práce, především žen s malými dětmi, a jejich znevýhodněným postavením vůči mužům. Zaměřuje se na návrat žen po rodičovské dovolené na trh práce, harmonizaci rodinného a pracovního života rodin s malými dětmi a využívané strategie a opatření, která pomáhají současnou situaci usnadnit. Pomocí analýzy situace žen s malými dětmi v okrese Nymburk jsou zjištěny největší problémy při hledání práce těmito ženami a následném sladění práce a rodiny. V závěru jsou navrhnuta reálná opatření, která by pomohla tuto situaci zlepšit.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses