Fibonacciho princip v grafické analýze akcií - Kubát, Jan (2012)
Práce se zabývá aplikací fibonacciho principu v grafické analýze akcií. Koncept klasických grafických obrazců vychází z principů behaviorální psychologie. V roce 1997 Larry Pesavento představil ve své knize "Fibonacci Ratios with Pattern Recognition" [1] grafické obrazce, které obsahují fibonacciho princip. Fibonacciho princip nevychází z behaviorální psychologie, ale z přírodních zákonů. Jde tedy o grafické obrazce postavené na jiném principu, než klasické grafické obrazce. Tyto obrazce se nazývají grafické obrazce s fibonacciho principem, nebo také harmonické formace. Cílem práce je odpovědět na dvě otázky: Je použití strategie grafických obrazců s fibonacciho principem výnosnější než strategie pasivního portfolia? Je použití grafických obrazců obsahujících fibonacciho princip výnosnější než použití klasických grafických obrazců?