Strategická analýza podniku s důrazem na variatní prognózu tržeb - Dezort, David (2012)
Diplomová práce je zaměřena především na strategickou analýzu a její variantní řešení podle bází hodnot. Cílem práce je zpracování strategické a finanční analýzy s návrhem dílčích úprav za účelem ocenění k 31.12.2010 pro společnost OHL ŽS, a.s. Dále pak posouzení vybraných metod pro projekce tržeb v rámci oceňování podniku v návaznosti na volbu báze hodnoty. Pro dosažení daných cílů byla provedena finanční a strategická analýza pro objektivizovanou, investiční a tržní bázi hodnoty. Nakonec uvádím shrnutí a doporučení k daným metodám.