Vliv různých teoretických přístupů na uspořádání měnových poměrů v Československu po roce1918 - Staňková, Veronika; Koderová, Jitka; Hýla, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářská práce analyzuje hlavní teoretické proudy československé ekonomie mezi lety 1918 a 1936 a jejich uplatnění v hospodářské politice státu. Představuje nejvýznamnější domácí ekonomické osobnosti tohoto období -- Aloise Rašína, Karla Engliše a Josefa Macka. Zkoumá kroky vedoucí k uspořádání měnových poměrů v novém státě po roce 1918 vrcholící měnovou odlukou a následnou deflační politikou. Představuje období hospodářské konjunktury druhé poloviny 20. let 20. století a založení Národní banky československé. V závěru práce analyzuje průběh Velké hospodářské krize v Československu a její dopady na měnovou situaci.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses