Regionalizace výdajů na konečnou spotřebu - Kramulová, Jana; Sixta, Jaroslav; Kahoun, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cílem této diplomové práce je regionalizovat výdaje na konečnou spotřebu, a to jak sektoru domácností, tak i sektorů vládních institucí a neziskových institucí sloužících domácnostem. Pro každou dílčí část spotřeby všech sektorů je třeba nalézt vhodné regionalizační klíče (váhy), díky nimž je posléze možné rozpočítat národní hodnotu (převzatou z národních účtů) do jednotlivých regionů. Národní hodnoty jsou pomocí těchto klíčů regionalizovány na úroveň NUTS 3 (14 krajů ČR). V práci jsou také zhodnoceny obdržené výsledky z hlediska jednotlivých krajů. Dále jsou diskutovány potenciální alternativní ukazatele, které není možné dosud použít, ale které mohou být předmětem dalšího zkoumání v této problematice.
Vedoucí práce: Jaroslav Sixta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statisticko-pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses