Využití národních účtů pro ekonomické modelování - Javorská, Eva (2012)
Tato diplomová práce se zabývá národním účetnictvím, zejména symetrickými input-output tabulkami a jejich využitím pro zkoumání dopadu vlivu změny investic. Cílem práce je poskytnout ukázku využitelnosti národních účtů pro ekonomické modelování a návod, jakým způsobem při modelaci dopadů postupovat. Práce je zaměřena zejména na statický model výpočtu s názornou aplikací na reálná data České republiky. Základem je analýza technických koeficientů.