Využití národních účtů pro ekonomické modelování - Javorská, Eva; Sixta, Jaroslav; Rojíček, Marek, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato diplomová práce se zabývá národním účetnictvím, zejména symetrickými input-output tabulkami a jejich využitím pro zkoumání dopadu vlivu změny investic. Cílem práce je poskytnout ukázku využitelnosti národních účtů pro ekonomické modelování a návod, jakým způsobem při modelaci dopadů postupovat. Práce je zaměřena zejména na statický model výpočtu s názornou aplikací na reálná data České republiky. Základem je analýza technických koeficientů.
Vedoucí práce: Jaroslav Sixta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses