Švajčiarsky frank ako medzinárodná rezervná mena - Sabo, Roman; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Doležal, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Táto bakalárska práca sa venuje skutočnému a potenciálnemu postaveniu švajčiarskeho franku ako rezervnej meny. Pre tento účel zhrňuje doterajšie poznatky a názory na problematiku devízových rezerv, ich adekvátnosti a dôvody ich držby. Ďalej sú zhrnuté výhody a nevýhody plynúce z rezervnej meny a podmienky, ktoré by mala spĺňať. Švajčiarsky frank nespĺňa všetky z týchto podmienok. Relatívne malá veľkosť švajčiarskej ekonomiky znižuje jeho využiteľnosť v medzinárodnom rozsahu. Saldo bežného účtu i celkovej platobnej bilancie je dlhodobo kladné. Súčasný minimálny kurz voči euru ukazuje, že Švajčiarsko nie je ochotné znášať nevýhody rezervnej meny.
Vedoucí práce: Jaroslava Durčáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses