Finanční analýza v oblasti služeb - Plechatý, Michal; Blahová, Naďa, 1958-; Brada, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Teoretická část této práce představuje finanční analýzu jako instrument zkoumání finančního zdraví a odpovídá na otázky jak, proč a pro koho je analýza prováděna. Postupně jsou prezentovány nejvýznamnější oblasti zkoumání -- rentabilita, aktivita, solventnost a likvidita -- a poměrové ukazatelé sloužící k jejich měření. Zvýšená pozornost je věnována bankrotním a bonitním modelům. V praktické části práce jsou tyto instrumenty aplikovány s cílem analyzovat finanční situaci společnost Beck Box Club Praha, s.r.o.. Závěr práce je ve znamení interpretace zjištěných skutečností.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses