Vývoj a provoz PHP aplikací v prostředí Microsoft Azure Platform - Veselý, Tomáš; Burkoň, Lukáš; Juřek, Michael; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Windows Azure Platform je produkt společnosti Microsoft určený k hostování webových aplikací. Microsoft tímto produktem reaguje na nový trend v IT -- cloud computing. Tato diplomová práce se zabývá všemi aspekty vývoje a provozu PHP aplikací na platformě Windows Azure. Práce je rozdělena na dvě části -- teoretickou a praktickou. V teoretické části je detailně rozebrána platforma Windows Azure. Její hlavní součásti, zasazení do světa cloud computingu, cena a hlavní konkurenti. V praktické části je popsána migrace školní PHP aplikace vyvinuté v rámci kurzu 4IT445 z platformy LAMP na platformu Windows Azure. Kromě samotné migrace jsou popsána i vylepšení, která nová platforma aplikaci přinesla. V závěru práce přichází zhodnocení vývoje a provozu aplikace na obou platformách. Cílem práce je vytvořit první ucelený český text o provozu PHP aplikací na platformě Windows Azure a pomoci PHP vývojářům s rozhodováním, kterou cestou se vydat.
Vedoucí práce: Lukáš Burkoň
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses