Informační systémy v oblasti ekologie - Kvasnička, Tomáš; Mildeová, Stanislava, 1959-; Šauer, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce se zabývá informačními systémy v oblasti životního prostředí a poskytováním informací o životním prostředí ze strany státních institucí, a to zejména prostřednictvím informačních systémů. Úkolem práce je zanalyzovat současné informační systémy zahrnuté pod Jednotný informační systém životního prostředí (JISŽP) a ověřit hypotézu, zda jsou tyto informační systémy sjednocené. Dále je v práci zkoumáno, zda je naplněn v praxi zákon č. 123/1998 Sb., o právu na informace o životním prostředí a ověřována autorem stanovená hypotéza, že tento zákon v praxi dostatečně naplněn není. První část práce obsahuje analýzu systémů JISŽP dle různých kritérií. Druhá část práce mapuje legislativu v oblasti poskytování informací a zabývá se ověřením naplnění zákona č. 123/1998 Sb. v praxi. Závěrečná část obsahuje vyhodnocení a doporučení pro další postup.
Vedoucí práce: Stanislava Mildeová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses