Potřeba jednotného vnímání výstupů manažerského účetnictví v podniku - Sipták, Roman (2011)
V práci se věnuji potřebě jednotného vnímání výstupů manažerského účetnictví v podniku. Při nejednotném vnímání má podnik problémy z komunikací a vyhodnocováním svých cílů. Další problém je narušení komunikace mezi odděleními ve společnosti a v neposlední řade i příprava velkého počtu duplicitních výstupů. Na příkladu pojišťovny a banky jsem se podíval, jak na řešení problému nestačí jenom zavedení "místa jedné pravdy" (datového skladu) ale je potřeba vést evidenci jednotlivých tvořených výstupů, klíčových ukazatelů, pojmů, použitých systému a rolí. Tato evidence by mněla být přístupná všem uživatelům výstupů v organizaci. Její zavedení a užívání povede k ujednocování vnímání pojmů v podniku a napomůže lepšímu porozumění v podnikové komunikaci.