Potřeba jednotného vnímání výstupů manažerského účetnictví v podniku - Sipták, Roman; Král, Bohumil, 1952-; Slánský, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
V práci se věnuji potřebě jednotného vnímání výstupů manažerského účetnictví v podniku. Při nejednotném vnímání má podnik problémy z komunikací a vyhodnocováním svých cílů. Další problém je narušení komunikace mezi odděleními ve společnosti a v neposlední řade i příprava velkého počtu duplicitních výstupů. Na příkladu pojišťovny a banky jsem se podíval, jak na řešení problému nestačí jenom zavedení "místa jedné pravdy" (datového skladu) ale je potřeba vést evidenci jednotlivých tvořených výstupů, klíčových ukazatelů, pojmů, použitých systému a rolí. Tato evidence by mněla být přístupná všem uživatelům výstupů v organizaci. Její zavedení a užívání povede k ujednocování vnímání pojmů v podniku a napomůže lepšímu porozumění v podnikové komunikaci.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses