Analýza podoby IS v MSP v době Cloud Computingu - Brýl, Přemysl; Donát, Jiří, 1963-; Žamberský, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Diplomová práce se zabývá analýzou možností Cloud Computingu pro řešení informačního systému v malé a střední firmě. Hlavním cílem práce je tyto možnosti analyzovat, identifikovat klíčové oblasti pro přechod do cloudu a navrhnout přístup podniku k rozvoji IS tímto směrem. Hlavním přínosem práce je zapojení praktických zkušeností do pohledu na řešenou problematiku a kladení důrazu na praxí ověřené aspekty. Hlavní text práce je rozdělen do pěti kapitol. První kapitola definuje základní pojmy a omezení, ze kterých práce dále vychází. Druhá kapitola se věnuje současné podobě IS v MSP, jejímu popisu a identifikaci problémů. Třetí kapitola pak analyzuje Cloud Computing z pohledu vhodnosti jednotlivých modelů pro MSP, identifikuje hlavní trendy, které Cloud Computing ovlivňují a popisuje některé základní prvky, na kterých Cloud Computing stojí. Je rozebrána také otázka bezpečnosti. Čtvrtá kapitola se pak zabývá stavem trhu Cloud Computingu a identifikací klíčových oblastí, které je třeba v různých fázích vývoje trhu řešit. Poslední kapitola pak na několika případových studiích ukazuje smysluplnost a připravenost Cloud Computingu pro provoz informačního systému a v závěru definuje doporučený přístup k adopci cloudových služeb.
Vedoucí práce: Jiří Donát
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses